На базенима Спортског-културног центра “Обреновац” јуче су подељене дипломе полазницима Школе пливања која је имала за циљ да малишани савладају основне технике пливања.

Полазници су морали да демонстрирају научене вештине и стилове пливања и самостално препливају ширину базена пре добијања дипломе.

Петар Јовичић, в.д. директора ЈП Спортско-културни центар “Обреновац”, приликом доделе диплома истакао је да је сврха овог јавног предузећа брига о најмлађима.

– Велики број полазника наше Школе пливања је доказ да се на базенима квалитетно ради са најмлађима. Ово је једна дивна слика јер је преко 50 дечака и девојчица данас добило својеврсно признање за успешно завршену Школу пливања. На њима и њиховим родитељима је даље да одлуче да ли ће се бавити неким спортом на води или не, али ипак оно што су овде за пар месеци научили им остаје за цео живот. Спортско-културни центар је раније радио нека истраживања и закључили смо да постоји одређен број одраслих Обреновчана који не знају да пливају. Ми ћемо за њих организовати Школу пливања како би и они могли да уживају у свим благодетима које пружају спортови и рекреација на води – рекао је Јовичић.

Школа пливања на затвореним обреновачким базенима престаје са радом 30. априла. Од половине јуна месеца, уколико временске прилике дозволе, са радом ће почети Школа пливања на отвореним базенима. Термини одржавања ће бити уторком, четвртком, суботом и недељом од 19.00 до 20.00 часова.

{youtube}DzGeVLDYlOw{/youtube}