Председник Градске општине Обреновац и представници ЈКП “Водовод и канализација” обишли су данас месну заједницу Стублине поводом прикључења становника овог села на водоводну мрежу.

Према речима заменика председника Савета месне заједнице Стублине Животе Јовановића разлог за слабији одзив на прикључење на водоводну мрежу је био у лошој информисаности грађана.

– Становници Стублина нису били довољно информисани о систему прикључења на водоводну мрежу. Такође, у првом тренутку је то за нас било и мало прескупо, но сада су из ЈКП ”Водовод и канализација” то умногоме олакшали и распоредили плаћање у 24 рате. Ми смо данас постигли договор да се крене са прикључењима и да се крене увођење воде у домаћинства. Ово је велики дан за нас јер су анализе показале да вода у већини бунара у Стублинама није за коришћење. Ја могу само да кажем да здраље стиже у Стублине – казао је Јовановић.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић нагласио је да је закон такав да се сви морају прикључити на водоводну мрежу.

– Линијска инфраструктура, пре свега вода, која је дошла у насеља мора да се уведе. Ми имамо налог од ресорног министарства да морамо да изведемо прикључење свих домаћинстава на водоводну мрежу. Данас је постигнут договор да грађани прикључак плате на 24 месечне рате. Овај износ у сваком домаћинству није трошак него је инвестиција у здравље, с обзиром на резулате анализа воде из бунара у Стублинама – рекао је Чучковић.

Заменик директора ЈКП ”Водовод и канализација” Мирко Кнежевић казао је да ће се урадити све што је могуће да се грађанима олакша увођење воде.

– ЈКП “Водовод и канализација” ће максимално изаћи у сусрет грађанима Стублина и олакшати им и сам поступак и начин плаћања. Ми смо им данас оставили сва обавештења и списак неопходних докумената за покретање поступка. За сва додатна питања увек се могу јавити у дирекцију и ми ћемо им максимално изаћи у сусрет – казао је Кнежевић.

{youtube}wwhRY3Qzeto{/youtube}