Омладински фонд, програм Канцеларије за младе општине Обреновац, половином фебруара 2013. године расписао је конкурс за подршку ђацима и ђачким парламентима из Обреновца за реализацију конкретних идеја које треба да укажу јавности и надлежнима на постојеће локалне потребе и проблеме младих. 

Идеја програма је да се реши конкретан проблем младих кроз једнократне акцијеНакон прегледа пријава које су стигле на конкурс омладинског фонда за ученичке парламенте и ученике из Обреновца одржан је састанак представника парламената и представника школа, на коме су представљени наредни кораци у вези са ученичким акцијама, услуге које општине Обреновац нуди младима, као и изведено партиципативно истраживање међу ученичким парламентима основних школа о формирању Клуба за младе у Обреновцу.

Данас је у малој сали Спортско-културног центра “Обреновац” одржана обука о акционом планирању за представнике ученичких парламената, након чега ће бити донета коначна одлука који предлози пројеката ће бити подржани.

Ученици Гимназије планирају да организују спортски турнир, ученици из Дрена да обезбеде реквизите за физичко васпитање, ученици из ОШ “Посавски партизани” планирају да опреме све учионице разгласом, ученици из ОШ “Јефимија” би да организују излет до Авале за другаре са сметњама у развоју, док су ученици из Прве обреновачке основне школе планирали да поставе клупе и осликају двориште школе, како би ученици који путују имали место где ће проводити време док чекају школски аутобус.