info-5fazni

info-5fazniКанцеларија за младе општине Обреновац је у сарадњи са организацијом за међународну сарадњу Владе СР Немачке – ГИЗ, а уз подршку Министарства омладине и спорта и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, развила сервис “Каријерни инфо кутак” у оквиру постојећег програма “Информисања и саветовања“.

Циљ је да се младима понуди трајна услуга која ће им помоћи у планирању каријере, преузимању одговорности и укључивању у свет рада доношењем промишљене, ваљане и самосталне одлуке.

Млади ће кроз различите активности добити прилику да се упознају са свим карактеристикама неког занимања, да сазнају које су могућности образовања за жељено занимање и да се на радионицама и семинарима, групним посетама предузецима, интервјуима са представницима занимања на практичан начин упознају са жељеним занимањем.

Програм “Информисања и саветовања” Канцеларије за младе има примарну мисију да пружи информације за младе из области које су релевантне за њих: о погодностима за студенте, о културним дешавањима, могућностима за путовања, о административним процедурама, професионалној орјентацији, студијама и семинарима у иностранству, тражењу запослења, правима младих, неформалном образовању, активизму.

Кроз Каријерни инфо кутак, поред услуге информисања, омогућавамо младима да своје дилеме, питања, мишљења, добра и проблемска искуства о каријери поделе са нашим психолозима путем интернета и уживо. Поред онлајн услуге “KaZiMi”  која омогућава онлајн пружање савета младима, развили смо и сервис “Психолошког саветовалишта за младе”. Саветовалиште ради сваке последње суботе у месецу, од 10.00 до 14.00 часова, у канцеларији број 6 у згради општине код аутобуске станице.