Овогодишња акција “Сат за нашу планету” – “Earth Hour 2013” одржаће се вечерас у 20.30 часова, када ће у Обреновцу и више од 50 градова Србије на сат времена бити искључена светла, као и декоративно осветљење на бројним објектима. 
 
Од Тајмс Сквера до Опере у Сиднеју, од Брунеја до Литваније, на највишим зградама планете, у ескимским иглоима, свет ће поново обележити велику акцију за животну средину “Сат за нашу планету”. 
 
Организује је Светски фонд за природу (WWF – World Wide Fund For Nature), једна од највећих независних организација која се бави заштитом природе и има активну глобалну мрежу у више од сто земаља. Њихова жеља је да зауставе уништавање животне средине и да створе такву будућност у којој ће људи живети у складу са природом. Верују да то може да се постигне очувањем светске биолошке разноврсности, одрживим коришћењем природних ресурса, смањењем загађења и претеране потрошње.
 
 “Сат за нашу планету” је од једне обичне грађанске иницијативе из 2007. године прерастао у глобални покрет у преко 7000 градова широм света, са око више стотина милиона људи у 152 земље на свих седам континената.
 
Градска општина Обреновац ће се прикључити акцији тако што ће се у згради општине од 20:30 до 21:30 угасити сва светла, у знак симболичке подршке смањењу нерационалне потрошње електричне енергије и емисије CO2.

Акција “Сат за нашу планету” ове године одржава се седми пут у свету, а пети пут у Србији. Придружите се акцији тако што ћете и ви искључити по неку сијалицу у својим домаћинствима вечерас од 20:30 до 21:30.
 
{youtube}qwRu7gB2FdQ{/youtube}