Синоћ је у позоришној сали Спортско-културног центра “Обреновац” одржана трибина под називом “Обреновац – град спорта”. Тема трибине била је акција коју је покренула општина Обреновац, а која се односи на бесплатне тренинге у обреновачким спортским клубовима за сву децу од 10 до 18 година

Мирослав Чучковић, председник ГО Обреновац, је истакао да се програм “Еко динар” реализује уз велико залагање свих у општини Обреновац.

– Ово је заслуга свих нас, а ефекти енергије која је уложена протеклих година у овај пројекат сада се виде. Задовољан сам када знам да у Обреновцу ниједно дете које се такмичи не плаћа чланарину. Када новац није пресудан да се деца баве спортом од њих настају здрави људи. Ми у Обреновцу морамо постати једна породица да би овај град ишао напред и постао оно што заслужује – казао је Чучковић.

Помоћник министра за спорт у Влади Србије Драган Атанасов нагласо је да је још раније био упознат са пројектом “Еко динар” и да је мало ко веровао да ће се тако нешто и реализовати.

– Сада је сутуација са финансирањем спорта у Обреновцу потпуно решена. Ми ћемо као Министарство увек и где год можемо наводити Обреновац као пример добре праксе свуда у Србији. Друге локалне самоуправе и општине се морају угледати на Обреновац. Ово што је руководство општине Обреновац урадило није било лако, али су успели и ја им на томе честитам – казао је Атанасов.

Жељко Танасковић, наш прослављени одбојкаш и председник Савеза за школски спорт Србије, је рекао да је велика ствар да се у овако тешким временима пројекат попут “Еко динара” реализује.

– Посебно ми је драго да се у овом случају ради о најмлађима, тачније о школској деци. Ми смо препознатљиви као спортска нација и само овакви пројекти могу да нас врате на стазе старе славе. Где постоји добра воља могу се пронаћи средства да се финансирају најмлађи и њихове потребе – рекао је Танасковић.

Иван Јегоровић, помоћник председника општине Обреновац, рекао је да је овај пројекат доказ да је Обреновац град спорта.

– Као дугогодишњем активом спортисти и спортском раднику драго ми је што је данас сала била пуна и што се за Обреновац сада чује само по добром. Свакодневно примамо позиве из разних општина и градова у Србији. Распитују се за начин како то да пресликају код себе и како да се овај пројекат прошири на целу Србију – казао је Јегоровић.

Иван Јегоровић је најавио да ће оваква трибина одржавати сваке године.

{youtube}vyH8GZU5TKs{/youtube}