Данас је у згради општине Обреновац одржан састанак представника општине са члановима Савета месне заједнице Мислођин и становницима насеља Кованчина.

Тема састанка била је решавање проблема који годинама мучи житеље ових насеља, а односи се на необележене путне прелазе и честе несреће које се дешавају на овом делу регионалног пута М19.

На протесту који је одржан пре месец дана општина Обреновац и Градски секретаријат за саобраћај дали су чврста уверавања да ће се овај проблем решити. Сходно томе, из буџета општине Обреновац издвојено је милион динара и средства су пребачена Секретаријату за саобраћај за суфинансирање овог пројекта. Међутим, проблем до данас није решен.

Заменик председника општине Обреновац Драгослав Мршевић нагласио је да у потпуности разуме људе који протествују и да општине Обреновац чини све што је у њеној моћи да се проблем реши.

– Ја најискреније могу да кажем да разумем ове људе које је задесила велика мука. На жалост, ми смо опет имали један удес пре само неколико дана у Кованчини и опет смо имали блокаду пута пре неки дан. Ја и сви у општини Обреновац чинимо све што је у нашој моћи да решимо овај проблем. За нас не постоји изговор “нисам надлежан”, али људи морају знати да се закон мора поштовати и да се све мора радити по закону. Јуче сам из Министарства добио усмено одобрење да ми као општина Обреновац можемо да одрадимо вертикалну и хоризонталну сигнализацију, тачније поставимо знаке и обележимо пешачки прелаз. Добио сам уверавање да ће и писмено одобрење доћи у току следеће недеље и онда можемо кренути у реализацију. Јуче смо имали седницу Комисије за безбедност у саобраћају и ту смо донели одлуку да, у сарадњи са ЈП за изградњу Обреновца, урадимо елаборат у вези ове сигнализације. До краја недеље сигнализација ће бити постављена и то је само прва фаза. Касније ће уследити осветљавање прелаза и семафори на тастер – казао је Мршевић.

Заменик председника Савета месне заједнице Мислођин Саша Цветковић је рекао да је договор са представницима општине Обреновац постигнут.

– Нама је јасно да општина Обреновац није свемогућа, али ми желимо да се наш проблем реши. У првом делу биће обележени прелази, како знаковима, тако и такозваном зебром, а касније и код Мале Колубаре и у Кованчини биће постављен семафор са тастером. Ми ћемо за сада обуставити протесте и блокаду пута јер ником није у интересу да се она настави – казао је Цветковић. 

{youtube}wmNBh26b6CI{/youtube}