Четрнаест потенцијалних предузетника, од којих већина намерава да конкурише за субвенције за самозапошљавање за које Национална служба за запошљавање ових дана треба да распише конкурс, похађало је 21. и 22. фебруара обуку “Како да започнем сопствени бизнис?” у организацији “Предузетничког центра Обреновац”.

Имајући у виду да се у скоријој будућности очекује расписивање конкурса за доделу субвенција за самозапошљавање незапослених лица са евиденције НСЗ, а како је за конкурисање неопходан сертификат са ове обуке, постоји велико интересовање код потенцијалних полазника да у најскоријем року одслушају ову обуку. Полазници који су слушали предаваче претходних дана добили су све неопходне информације о попуњавању бизнис плана за добијање субвенције, покретању бизниса, као и свим регулативама у вези са пословањем.

Полазници су, између осталог, попунили бизнис планове за пословање у оквиру ових делатности: производња свећа и накита, рециклажа секундарних сировина, услуге уградње система за наводњавање, изградња и монтажа кухиња, грађевинска браварија и друге.

У наредном периоду биће организована још једна обука како би што већи број потенцијалних предузетника добило могућност да конкурише за средства субвенције.

Извор: www.msppobrenovac.rs