У петак, 1. марта, у 19.00 сати, у Галерији Спортско-културног центра “Обреновац” биће отворена изложба слика, акварела и графика “2/2”.

У Галерији ЈП СКЦ “Обреновац” биће представљена групна изложба четворо младих уметника. У питању су уметници млађе генерације који су заједно пролазили кроз различите фазе образовања и стваралаштва. Свако од њих гаји сопствени креативни процес и израз, а све их повезује заједнички однос према стваралачком процесу. На изложби “2/2” публика ће имати прилике да види ликовне радове у форми графике, трансфера и слике.

Изложба “2/2” представља радове уметника дипломираних графичара и сликара који су генерацијски стварали и међусобно кореспондирали у току студија на истом факултету. У заједничкој интеракцији настале су слике и графике који су лични израз сваког појединца. Од традиционалних до савременних техника, од реализма у портретима и машинама до асоцијативне апстракције у пејзажима и комбинације савременог трансфера и традиционалног линореза на ручно прављеном папиру. Излагањем слика и графика, тих двеју себи својствених и технички различитих медија, уметници желе да покажу да иако су радови различити у техничком смислу, могу да међусобно комуницирају и визуелно да створе и представе пријатељску атмосферу, баш онакву каква је у њиховом међусобном односу.

Јелена Вићентић представиће се сликама са препознатљивом тематиком аутомобила, портрета са кацигама и аутомобилских трка и детаља. Иван Миленковић у својим акварелима реализује реалистичне портрете, који славе ликовност и правила портретисања. Славко Луковић представља се линорезима, у виду вишебојних графика асоцијативне апстракције. Никола Николетић представља се техником трансфера, а добијени резултати подсећају на дадаистичке колаже испуњене порукама које су последица сагледавања туробне друштвене стварности.

Уређивачка политика ЈП СКЦ “Обреновац” има за циљ да промоцијом и афирмацијом уметника млађе генерације представи стваралаштво младих професионалаца, и да истовремено привуче публику у што већем броју да прате ликовна дешавања. Овакве изложбе имају и едукативни карактер, пошто на репрезентативни начин представљају ликовне технике и рад на различитим темама.

{youtube}qLNgG2Xp848{/youtube}