Председник Градске општине Обреновац обишао је данас запослене у Хотелу “Обреновац” и представио им план Министарства финансија и привреде у вези реконструкције хотела. Одсек за туризам Министарства финансија и привреде издвојио је средства у износу од 351 милион динара за обнову овог објекта.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је данас да општина Обреновац заслужује да има један пристојан хотел.

– Хотел ће се комплетно реновирати и вратити на стазе старе славе када су се овде масовно организовале различите прославе, свадбе и матуре. Такође, рачунамо и на туристе које посећују Београд и техничке екскурзије које су у склопу обиласка “ТЕНТ”-а. Након завршетка реконструкције базена и завршетка Спа центра имаћемо праву туристичку понуду у овом делу Београда – казао је Чучковић.

Према речима Жаклине Црнобрње из Одсека за инвестиције општине Обреновац радови ће се изводити у три фазе.

– Од три фазе радова прва је најкомплекснија и она подразумева реконструкцију прилаза, улаза у хотел, рецепције, ресторана, кухиње, соба, пропалих делова фасаде и кровног покривча, као  и свих електро и машинских инсталација. Друга фаза подразумева реконструкцију оног дела хотела који гости немају прилику да виде, а то су радионице, оставе и све остало што је неопходно за нормално функционисање хотела. Трећа фаза подразумева реконструкцију пратећих садржаја као што су клуб и теретана – објаснила је Црнобрња.

Почетком марта биће покренута јавна набавка за пројектну документацију. Почетак радова на реконструкцији очекује се у септембру, а завршетак радова на лето 2014. године.

{youtube}lIibVRiTMIs{/youtube}