Јуче је у Предузетничком центру “Обреновац” почела обука “Како започети сопствени бизнис”. Градска општина Обреновац наставља континуитет финансирања центра и обука за полазнике.

Помоћник председника општине Обреновац Драган Блажић рекао је да програм мера који предузима општина Обреновац у циљу сузбијања незапослености даје резултате.

– Крајем прошле године имали смо исту обуку у сарадњи са Регионалним центром за развој малих и средњих предузећа и предузетништва “Београд”, која је омогућила да петнаест наших суграђана, углавном младих и високо образованих, започне сопствени бизнис. Ово је акција која траје већ неколико година у нашој општини и предвиђена је Локалним акционим планом за запошљавање. Наш главни циљ је да смањимо незапосленост у Обреновцу, а ово је један од начина да се помогне незапосленима. Сваки запослени значи сигурност за једну породицу, свако започињање новог посла потенцијално значи отварање нових радних места и сигурност за још породица. Надамо се да ће се захваљујући овој обуци нових тридесет наших суграђана самозапослити – казао је Блажић.

Предавач у Предузетничком центру “Обреновац” Мирослав Лазић истакао је да Предузетнички центар последњих пет година организује обуке за самозапошљавање.

– У сарадњи са општином Обреновац помажемо да се што више људи самозапосли и покрене сопствени бизнис. Након ове обуке полазници добијају сертификат са којим могу конкурисати за средства која обезбеђује општина Обреновац и Национална служба за запошљавање. У овом центру организујемо обуке “Како започети сопствени бизнис”, “Стицање основне информатичке писмености” , “Пословни енглески” и “Пословна комуникација” – рекао  је Лазић.

Планом буџета за 2013. годину обезбеђена су средства за све полазнике који добију сертификат Предузетничког центра о  завршеној обуци. За све додатне информације кандидати се могу информисати на интернет адреси www.msppobrenovac.rs или на број телефона 011/8728-245.

{youtube}Due6ov2f6RY{/youtube}