Данас су представници општине Обреновац, јавног предузећа “Пословни простор” и Јавног предузећа за изградњу Обреновца обишли радове на “жутој хали”.

Планирани радови се, према речима директора ЈП “Пословни простор” Драгана Милановића, одвијају утврђеном динамиком. 

– Наш посао који је предвиђен и уговором и који паралелно радимо са радовима унутар хале јесте сређивање платоа за манипулацију доставних возила који се налази са десне прилазне стране овом објекту. Оно што је нама као јавном предузећу јако битно јесте да ће овај супермаркет, када почне са радом, унети живости и у део отвореног тржног центра. Надамо се да ће и закупци тезги имати бенефит од овог супермаркета – казао је Милановић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић изразио је задовољство темпом радова и могућношћу да се одређени број Обреновчана запосли у овом супермаркету.

– Ово је доказ одличне сарадње између обреновачких привредника и општине. Сваки њихов подухват ми са задовољством пратимо и трудимо се колико је у нашој моћи да им помогнемо. Овде ће бити запослено преко 50 наших суграђана и свако ко се одлучи за једну овакву инвестицију имаће подршку општине и наших јавних предузећа – казао је Чучковић.

Директор предузећа “НС БОМИ” Бојан Мијаиловић је нагласио да радови трају већ тридесет дана.

– Груби радови на објекту су већ у завршној фази, а почетком наредног месеца крећемо да уређујемо ентеријер. Наши планови су да објекат крене са радом половином априла. На овом простору биће велики супермаркет са свом робом која прати један такав објекат. Такође у склопу маркета биће играоница за децу, кафић, табако шоп, пекара и још неколико пропратних садржаја – рекао је Мијаиловић.

ЈП за изградњу Обреновца је направило пројекат и у току је реализација обезбеђивања 34 паркинг места и проширивање прилазне улице за шест метара.

{youtube}1VDo16gUN0w{/youtube}