Слободан Јанковић, бравар из Обреновца, који је у новембру добио ваучер за плаћене порезе и доприносе на минималну зараду у трајању од 12 месеци које је општина Обреновац доделила незапосленим лицима са евиденције Националне службе за запошљавање, запослио се у фирми “Кулић ауспуси”.

Јавни позив је био расписан за лица са пребивалиштем на територији општине Обреновац, која се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање и у старосној су  групи – жене преко 50 година живота  и мушкарци преко 55  година живота  или да до испуњености једног од услова за остваривање права на пензију имају до 3 године. Програм се реалузује у оквиру мера активне политике запошљавања  путем субвенција доприноса за обавезно социјално осигурање.

Слободан Јанковић је објаснио да је до пре три године радио у предузећу “Кулић ауспуси”, али је услед смањења обима посла проглашен технолошким вишком.

-Искрено, мени је чињеница да ми иде радни стаж и пензионо веома битна. Такође, морам да нагласим да је ово сјајна мера коју је организовала општина Обреновац, јер помаже и мени, али и фирми да у овим тешким временима сви опстанемо и наставимо да радимо. Цео поступак је био врло једноставан, подигао сам ваучер и са истим дошао овде код послодавца који је врло радо пристао на то – рекао је Јанковић.

Производни погон фирме “Кулић ауспуси” обишао је и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић.

– За нас у општини Обреновац свако радно место је јако важно, нарочито ако је то радно место у производњи. Драго ми је што је наш програм заживео и што су људи старији од 55 година нашли посао и самим тим сигуран пут до заслужене пензије. Ми са овим програмом самозапошљавања “Заједно до пензије” и доделом ваучера настављамо од априла 2013. године, тако да ће он бити реализован и у овој години – казао је Чучковић.

Власница фирме “Кулић ауспуси” Ксенија Кулић је истакла да је ово одличан потез и велико олакшање за фирму у овим тешким условима и са оваквим обимом посла.

– У ово тешко време свака помоћ коју добијемо је више него добродошла и нама то буквално значи за опстанак на тржишту. Овакве акције које спроводи општина Обреновац су врло значајне, нарочито за нас који се бавимо производњом. У суштини сама процедура око Слободановог запошљавања је била врло једноставна и ту никакавих пролема није било. У сваком случају ово је одлична мера јер помаже послодавцу, раднику и његовој породици – казала је Ксенија Кулић.

{youtube}co27c0SDdXU{/youtube}