На градском тргу у Обреновцу постављен је пано са картом трасе аутопута “Коридор 11” који пролази кроз Градску општину Обреновац. На постављеној карти грађани Обреновца ће моћи да виде тачну трасу будућег аутопута.  

Према речима начелника Управе општине Обреновац Дарка Павличића у питању је још један велики инфраструктурни пројекат који је значајан за грађане Обреновца.

– “Коридор 11” је пројекат о ком се већ дуже време прича у нашем граду и људи су били мање или више упознати са ситуацијом. Ове године стигле су гаранције Владе Републике Србије да су у буџету обезбеђена средства за експропријацију. То конкретно значи да ће људи који имају парцеле на траси коридора ове године добити накнаду за земљиште. На траси имамо око 920 парцела и близу 1300 лица која су обухваћена овом експропријацијом. У наредна два месеца сви они ће бити у поступку и очекујем да успешно овај посао приведемо крају – казао је Павличић. 

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић је нагласио да су приоритети садашњег руководства да се обнови и заврши све оно што је започето у претходним годинама.

– Обнављамо Хотел “Обреновац”, базен, завршавамо спа центар, а у будућности ће бити обновљен и Спортско-културни центар. Одговорним понашањем Министарства финансија и привреде обезбеђен је новац за исплату накнада нашим суграђанима који имају земљу на траси аутопута. Ја се надам да ће изградња кренути за неколико недеља и значајно је то што ће овај аутопут користити свим будућим генерацијама које буду живеле у овом граду. Ја позивам све Обреновчане да дођу на трг, прошетају се и виде куда ће ускоро проћи аутопут – рекао је Чучковић.

Срђан Милосављевић, начелник Одељења за имовинско-правне и стамбене послове, је истакао да траса пролази из правца Београда и код ресторана “Мала Колубара” наставља старим коритом Колубаре.

– У овом делу аутопут пролази кроз подручје и Мислођина и Белог Поља. Два километра узводно од колубарског моста аутопут прелази Колубару и иде паралелно са током реке кроз Бело Поље и Велико Поље, даље наставља преко Пиромана и Бровића и даље преко општине Уб. Од следеће недеље почињемо да упознајемо људе, који су власници парцела преко којих пролази аутопут, који део њихове земље захвата експропријација. Такође, грађани ће том приликом бити упознати са свим својим правима и начином на који ће бити обештећени и исплаћени. После датих изјава ми ћемо давати решења. Када решења постану правоснажна прелазимо на утврђивање надокнаде. Вештачење надокнаде ради Градски завод за вештачења и узима се тржишна вредност земљишта. Сваки власник ће добити писмену понуду и после тога, а најкасније за месец дана, уследиће исплата. Тржишна вредност земљишта у околним местима је била око један евро по квадратном метру, а у обзир се узимају објекти, усеви и засади који се налазе на парцели – прецизирао  је Милосављевић.

{youtube}2RDc5jSxrq0{/youtube}