Секретаријату за социјалну заштиту града Београда могу се до 18. фебруара поднети пријаве за финансирање пројеката који за циљ имају унапређење квалитета услуга у систему социјалне заштите.

Овај секретаријат расписао је три јавна позива за финансирање оваквих пројеката – за области социјалне и борачко-инвалидске заштите, заштите особа са инвалидитетом и помоћи старијима на територији града Београда, као и два конкурса за финансирање пројеката које реализују удружења за области социјалне заштите ромске популације на територији града Београда. Сви изабрани пројекти и програми морају бити реализовани до краја 2013. године. 

– С обзиром на успешну реализацију пројеката у претходној години, оправадана је сврха конкурса, стога се и у 2013.  наставља сарадња са невладиним сектором на исти начин. Циљ ових јавних позива је да се подрже пројекти и програми од јавног интереса који подржавају свеобухватну социјалну политику града Београда – истакла је Александра Крстић, заменица секретара за социјалну заштиту и чланица комисије за избор ових пројеката. 

Према њенима речима, када је у питању заштита ромске популације, секретаријат ће пружити подршку пројектима којима се реализују припремни програми за полазак у школу деце која нису обухваћена припремним програмом, а треба да се упишу у први разред школске 2013/2014. године. 

– Овај конкурс такође подразумева подршку пројектима у области социјализације и едукације одраслог ромског становништва, пре свега едукацију младих брачних парова и развијање свести о значају формирања функционалних породица, школовању деце, запошљавању и бризи о основној здравственој заштити – рекла је Александра Крстић нагласивши да сви изабрани пројекти и програми морају бити реализовани до краја 2013. године.

Извор: Беоинфо