Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са сарадницима обишао је данас радове на изградњи нове “НИС”-ове пумпе у Обреновцу.

 Председник општине Мирослав Чучковић је нагласио да ће ово бити једна од најбоље опремљених пумпи у Србији.

– Три месеца су вршене анализе, бројан је саобраћај и комапнија “НИС” је одлучила да овде сагради једну од најсавременијих пумпи у Србији. Оно што је јако битно јесте да је отворен конкурс за пријем нових четрдесет радника старости до тридесет година, и то двадесет мушкараца и двадесет жена, за рад на пумпи. Сви заинтересовани могу конкурисати у Националној служби за запошљавање. Ми морамо све своје капацитете укључити како бисмо успели да покренемо овај град. Уз “жуту халу”, ресторан на базенима и ову пумпу биће запослено преко 120 људи. То значи егзистенцију за 120 породица у ово тешко време – казао је Чучковић.

Потпредсединк Скупштине ГО Обреновац Александар Лукић је истакао да би до краја фебруара требало да се отвори овај објекат који је врло значајан за ову општину.

Члан Већа општине Обреновац Александар Богићевић је нагласио::

– Што се тиче комуналних проблема општина Обреновац ће изаћи у сусрет свим инвеститорима, па тако и “НИС”-у. Сва наша предузећа и комуналне службе биће на услузи и заједно ћемо са људима који инвестирају у Обреновац решити све проблеме.

По завршетку радова продавци који су се налазили непосредно уз саму пумпу биће измештени на кванташки пијац.

{youtube}ydhTy0ms4d4{/youtube}