Општина Обреновац 1. јануара 2013. године, у оквиру манифестације “Обреновац-град отвореног срца”, организује такмичење основних школа у кићењу јелки.

Тридесет јелки је донирало ЈКП “Зеленило Београд”, а тридесет је купило ЈП за заштиту и унапређење животне средине Обреновац.  

Према речима директора ЈП за заштиту и унапређење животне средине Срђана Драгићевића 60 јелки са бусеном ће бити подељено свим основним школама, вртићима, Геронтолошком центру, Библиотеци “Влада Аксентијевић”, Дому здравља и Дневном боравку за децу и омладину ометену у развоју Обреновац. Након новогодишњих празника јелке ће бити засађене у двориштима школа, вртића и у парку код Геронтолошког центра. 

– Ово је одлична прилика да се кроз игру и забаву у време новогодишњих празника подигне деци свест о очувању животне средине. Ја овом приликом апелујем на грађане да купују јелке у бусену које би касније засадили – рекао је Драгићевић.

Према речима Милице Стојановић, шефице Кабинета председника општине Обреновац, овогодишња прослава манифестације “Обреновац-град отвореног срца” ће бити скромнија.

– Ове године манифестација “Обреновац-град отвореног срца” ће бити организована нешто скромније, али не на уштрб најмлађих. За њих смо организовали пригодан програм, као и бројне поклоне изненађења. Првог јануара ћемо организовати кићење јелки на градском тргу. Ученици основних школа ће китити јелке украсима које сами направе, а најлепше јелке биће награђене. План је да се уштедом средстава купи санитетско возило за Дом здравља у Обреновцу – казала је Стојановићева.

{youtube}shd0lK8LiVU{/youtube}