Постојећи проблеми зграде поред Новог суда у Немањиној улици, који због смрти инвеститора нису решени, требало би ускоро да постану прошлост. Општина Обреновац направила је протокол о решавању ових проблема и понудила га на потпис свим купцима станова, чиме би проблеми који трају више од седам година били решени.

– Градска општина Обреновац нити је узрочник овог догађаја нити је надлежна по овом питању. Ја сам обећао да та реченица “Нисам надлежан” не постоји. Овај објекат је у јако лошем стању и нешто се мора урадити по овом питању – рекао је Мирослав Чучковић, председник ГО Обреновац, приликом обиласка зграде у Немањиној улици. 

Према његовим речима општина Обреновац је начинила први корак у решавању овог проблема и понудила протокол свим купцима на потпис. У самом протоколу се налазе детаљи о прикључивању на топловодну, водоводну, канализациону мрежу и струју.

– Ја знам да је време тешко и ми ћемо као општина изаћи у сусрет купцима станова да прикључке плате у довољном броју рата, како им то не би реметило и овако преоптерећен кућни буџет. Ја апелујем овом приликом на правне заступнике господина Комленског и господина Илића да се овај судски спор повуче из суда и да се овај протокол потпише. Да потписници протокола буду општина Обреновац са свим предузећима која могу да помогну. Да ставимо овај објекат под физичку заштиту јер је ово постало стециште бескућника и зависника – казао је Чучковић.

Директор ЈКП “Топловод” Борис Ивковић је казао да ће, ако се потпише овај протокол, сва потребна помоћ и радови у надлежности јавних предузећа бити урађена.

– Озбиљна су времена и као таква захтевају озбиљне људе. Јавна предузећа ће направити анализу којом ће утврдити у каквом су стању електро, водоводне и топловодне инсталације. Самом том анализом ћемо имати комплетну слику шта још треба урадити да се овај објекат приведе намени и овај спор реши – казао је Ивковић.

{youtube}txiBGdI_NPA{/youtube}