Данас је у Градској општини Обреновац одржана конференција за медије поводом одлуке Градске општине да ангажује пензионере “МУП”-а и Војске Србије у обављању послова чувања школских дворишта на територији општине Обреновац. Конференцији су присуствовали представници општине Обреновац и Полицијске станице Обреновац.

Мирослав Чучковић, председник општине Обреновац, се на почетку конференције захвалио Полицијској станици у Обреновцу на свакодневном ангажовању на решавању кривичних дела у општини. 

– У циљу свеобухватне борбе против наркоманије и вршњачког насиља Градска општина Обреновац је решила да објави јавни позив за ангажовање лица која су у пензији, а била су припадници “МУП”-а или Војске Србије. Општина Обреновац би обезбедила финансирање ангажовања тих лица. Њихова активност би била усмерена на помоћ и сарадњу са Полицијском станицом у Обреновцу у вези са обезбеђивањем школских дворишта, као и дворишта предшколских установа. Такође би се ангажовали и у сеоским месним заједницама где је примећено повећано присуство наркотика – рекао је Чучковић.

Помоћник председника општине Обреновац Драгослав Мршевић истакао је да је Полицијска станица у Обреновцу тренутно најбоља станица у Београду по заплени наркотика и спречавању кривичних дела која се тичу недозвољеног стављања у промет опојних дрога.

– То не значи да смо наркотике елиминисали из нашег града, него да општина Обреновац жели у сарадњи са полицијом, уз један добар план, да обезбеди већу безбедност школских дворишта – изјавио је Мршевић.

Акцију ангажовања нових лица у обезбеђивању школских дворишта подржао је и председник Скупштине ГО Обреновац Жељко Јоветић. 

– Желео бих да похвалим ову акцију, јер сам радио у основној школи. Раније је постојала разлика између безбедности у сеоским и градским школама. Данас те разлике више нема, јер се подједнако води рачуна о безбедности и веома ми је драго због тога – рекао је Јоветић.

Јавни позив је отворен од 22.10. до 1.11. 2012. године. Сва заинтересована лица треба да се јаве Штабу за безбедност, контакт особа је Драгослав Мршевић.

{youtube}Vl8Tn4-j65I{/youtube}