Председник општине Обреновац је са својим сарадницима у сали Спортско-културног центра “Обреновац”  пензионерима ПД “ТЕНТ” и “ПРОТЕНТ” представио предлог буџета за 2013. годину. Овом приликом је покренута јавна расправа у вези расподеле средстава у следећој години, али је председник општине најавио и ангажовање пензионера на обучавању новозапослених у ПД “ТЕНТ”.

Мирослав Чучковић, председник општине Обреновац, истакао је да је у кризи у каквој се Србија данас налази потребно да искористимо знање и искуство које поседују бивши радници “ТЕНТ”‘а. 

– Ово је први састанак на ком ћемо представити план буџета за наредну годину и план инвестиција. Надам се да ће они узети активно учешће у развоју тих пројеката. Ми као општина желимо да финансирамо ангажовање заинтересованих пензионера, који би имали један радни дан недељно, како би младим инжењерима и новозапосленима пренели своја искуства и унапредили процес производње и изградњу блока Б3 – рекао је Чучковић.

Један од присутних пензионера “ТЕНТ”-а Драган Павловић је изјавио: 

-Људи који су провели толике године на “ТЕНТ”-у, неки од њих и четрдесет целих година, сигурно имају искуства и знања да пренесу млађима и ово је одлична идеја.

Пред око стотину присутних пензионера план буџета и инвестиција представили су, поред председника општине, и заменик председника Скупштине Александар Лукић, као и директори јавних предузећа “Водовод и канализација” Ненад Радојевић и “Паркинг сервис” Обреновац Славиша Перовић.

Наредни састанак биће одржан са пензионерима предузећа АД “Драган Марковић”. 

{youtube}F5oeSp6sfqs{/youtube}