У току је изградња кружног тока у градском делу општине Обреновац, на простору на коме је забележена велика фреквенција саобраћаја. Из Јавног предузећа за изградњу Обреновца наводе, да се грађевински радови обављају унапред утврђеном динамиком, те да реаллизација пројекта тече према постављеном плану.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић приликом обиласка радова на изградњи кружног тока, као главне разлоге за реализацију овог пројекта навео је недовољну безбедност саобраћајница у овом делу града, као и велике саобраћајне гужве.

– Били смо упорни да се покрене изградња кружног тока на овој локацији, јер је ово једна од најфреквентнијих раскрсница и то пре свега због укршатња улица Краља Александра I, Краља Петра, Немањине и Улице Аце Симовића, која води ка месној заједници Забрежје и насељу Ројковац. Након 90 дана, када је планирано да се радови заврше, имаћемо безбедно саобраћајно чвориште – рекао је Станојевић.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Славко Берић најавио је, да је планирано да се најважнији део посла око изградње кружног тока обави следеће недеље, а како каже посао се односи на пресецање постављене водоводне цеви.

– У понедељак или уторак, одрадиће се пресецање водоводне цеви и поставиће се нова арматура са вентилом. Планирано је искључење воде у трајању до 2 сата, а наши суграђани биће обавештени у ком временском интервалу и који делови града ће бити обухваћени искључивањем воде. Такође, завршавају се радови на топловодним проходним и непроходним каналима, урађене су коморе и као што је већ видљиво урађено је око 80% коловозне конструкције – рекао је Берић.

Он је овом приликом нагласио да је сваког дана на терену ангажовано неколико екипа стручних радника, које су задужене за различите послове око изградње нове саобраћајнице.