Захваљујући Градској општини Обреновац, овог викенда, обреновачки пензионери отпутовали су на бесплатан дводневни излет у Голубац. На излет је пошла прва група пријављених пензионера, које је испратио, а потом и посетио председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Бесплатни излет у Голубац обухватио је обилазак манастира Тумане, тврђаве Голубачки град, као и обилазак археолошког локалитета Виминацијум. Обреновачки пензионери, као и претходних година и ове године у оквиру дводневног излета имали су организовану забаву и дружење.

Према речима обреновачких пензионера, након година које је обележила пандемија корона вируса, овакви излети који су у знаку дружења, креативног провођења слободног времена и размене искустава, увек су добродошли.

Они су овом приликом изразили захвалност општини Обреновац, која им је омогућила бесплатн излет и предах од свакодневице.

– Након две године паузе у спровођењу већ добро познатог програма, бесплатних излета за пензионере, ово је прва група која је кренула пут Голупца. Пренео бих утиске путника, који су веома очарани пределима које су имали прилике да виде у овом делу Србије – рекао је председик Градске општине Обреновац Милош Станојевић и овом приликом додао да је излет организованом у скаду са интересовањима пензионера.

Из Градске општине Обреновац истичу да постоји велико интересовање обреновачких пензионера за бесплатни излет, те ће бити још термина за излете за све пензионере који су поднели пријаву и исказали интересовање за овај програм.