У Обреновцу основан је још један рвачки клуб. Наиме, окупили су се некадашњи и садашњи репрезентативци, дугогодишњи тренери и заљубљеници у овај спорт, како би основали рвачки клуб ”Посавина”.

Тренер рвачког клуба ”Посавина” Слободан Илић нагласио је, да је основни циљ да се окупе сви некадашњи рвачи и пријатељи у један клуб, како би се у Обреновцу обновила ова спортска дисциплина.

– Циљ је да рвању вратимо стару славу, овај град заслужује добар рвачки клуб, као некада – рекао је Илић.

Један од оснивача новог рвачког клуба је и бивши репрезентативац Алекса Илић који се овом приликом присетио својих почетака у овој спортској дисциплини.

– Сада тренирам скоро сваког дана, тиме се бавим, то је мој посао и живот. Тренутно сам репрезентативац Србије, а борим се да у наредном периоду заменим великог Виктора Немеша и наставим тамо где је он стао – навео је Илић.

Рвање је један од најтрофејнијих олимпијских спортова, а како истиче Алекса Илић, тренирање овог спорта за собом носи бројне предности.

Оснивање новог рвачког клуба подржала је и Комисија за спорт општине Обреновац.

– Радујемо се што ће спортска дисциплина рвање добити још један локални обреновачки клуб, а рвање као најтрофејнији олимпијски спорт у Србији једна је од окосница развоја спорта и база за развој свих осталих спортова. Радује нас што ће, пре свих, малишани имати могућност да вежбају и усавршавају моторику, да се баве рвањем и упознају специфичне карактеристике овог спорта – истакао је председник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић и овом приликом додао да је оснивање рвачког клуба ”Посавина” пре свега заслуга великог броја ентузијаста и  репрезентативаца који су дошли из обреновачких клубова.

Тренинзи ће бити организовани два пута недељно, уторком и четвртком, у просторијама које се налазе у Улици Кнеза Михаила број 6.