Радници ЈКП “Обреновац” су ове недеље започели садњу цвећа, које ће до краја јесени улепшавати центар града. На градском тргу биће засађено више од 9.000 садница виоле која добро подноси ниске температуре и мразеве. Постављено је и пет металних стубова на којима ће такође бити засађени цветни аранжмани.

Милан Марошанин, директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” је изјавио да се одпочело са јесењом садњом на градском тргу.

– Од понедељка смо кренули са јесењом садњом, наш трг и нове металне конструкције са цвећем ће красити 9.000 виола. У наредних неколико дана ће све то бити засађено и очекујем да ћемо и даље одржавати то цвеће и да ће се све то развити како треба. Виола је позната по томе да свој максимум достиже током зимског периода. Очекујем и да ће наши суграђани бити задовољни и да ће наш трг бити лепши – рекао је Марошанин и осврнуо се на остале послове ЈКП ”Обреновац”.

– Наиме месна заједница Љубинић је покривена са 144 нова суда и кренули смо са изношењем смећа из те месне заједнице. Остале су још три месне заједнице које ћемо од јануара даље покрити са судовима за смеће и на тај начин смо свих 29 месних заједница  покрили са судовима за одношење смећа. Битно је да не загађујемо животну средину – поручио је Марошанин.

Он је упутио апел свим грађанима да не стварају дивље депоније и подсетио на акцију ”Кабаста субота” која се организује сваке прве и друге суботе у месецу.