Данас су представници Градске општине Обреновац и генерални секретар Одбојкашког савеза Србије Иван Кнежевић посетили тренинг одбојкашица одбојкашког клуба ”ТЕНТ”.

Одбојкашки Савез Србије 2016. године покренуо је тестирање млађих селекција на територији Србије, а како су резултати показали да су обреновачке одбојкашице веома талентоване, оне су неретко део кадетских и јуниорских реперезентација.

–У женској одбојци кадетске и јуниорске репрезентације, сваке године освајају медаље на европским и светским шампионатима. У ТЕНТ-у  има јако много оваквих девојчица, а ТЕНТ има изузетне услове, поред хале, смештаја, исхране и школе, што је нјважније за њихов лични развој, ТЕНТ им пружа могућност да као младе играју, што је предност у односу на све друге играчице из целог света. Наша лига је јако млада, одбојкашице већ са 16 година играју и стичу велико искуство – навео је Кнежевић.

После великог успеха одбојкашица, како каже предсеник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић, Градска општина мора испратити развој одбојке са посебним освртом на динамику развоја овог спорта у општини Обреновац.

– Трудимо се да кроз све наше програме, пре свега кроз програм ”Еко динар” подржимо развој спорта. Одбојкашки клуб ТЕНТ има највише такмичара у поменутом програму, наиме преко 300 девојчица од 10 до 18 година део је програма, уз школицу одбојке у којој чланице имају до 10 година и која је такође у систему програма. Поред омладинских селекција, кроз програмска средства помаже се и сениорска екипа – рекао је Станковић.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић овом приликом наласио је да ће Градска општина Обреновац и даље пружати подршку подмлађеној екипи одбојкашког клуба ТЕНТ, тако што ће стварати повољан амбијент за постизање још бољих резултата.

– Обреновац као град спорта, у Србији и свету препознат је као база одбојке, женске одбојке која доноси велике резултате и на светском нивоу. Србија је по други пут заредом постала светски првак у женској одбoјци – истакао је Станојевић.