Православни верници данас славе празник посвећен Светом Томи. Томиндан је храмовна слава цркве у месним заједницама Пироман и Конатице, а Свету литургију у присуству великог броја верника у Пироману, служио је владика Исихије.

Владика Исихије је овом приликом присутним верницима честитао празник, а како је црква у Пироману једина црква у ваљевској епархији која је посвећена Светом апостолу Томи, сваке године на празник ову цркву посети велики број верника.

– Верници долазе да се помоле, а врата храма су им увек отворена. Данас нам је дошао владика Исихије, да нам помогне и да нас научи како да имамо више воље, љубави и храбрости, како да се зближимо поред свега што нас окружује – навео је свештеник Драган Пантелић.

Парохија у Пироману основана је 1856. године, 32 године касније саграђен је храм који носи име Светог апостола Томе, а Томиндан се у великом броју домаћинстава у селу Пироман прославља као крсна слава.

Након службе у храму у Конатицама, владика шумадијски Јован, честитао је празник свим верницима, нагласивши да су свима потребне вера и молитва.

Обележавању храмовне славе у конатицама присуствовали су представни општине Обреновац и Савета месне заједнице.

Одборник Скупштине опптине Обреновац Марко Бабић истакао је, да је Томиндан један од најлепших дана за грађане месне зјаеднице Конатице и овом приликом нагласио да ће у наредном периоду Савет месне заједнице Конатице помоћи око уређења црквене порте.