Данас су представници Градске општине Обреновац посетили фабрику за прераду воде у Забрежју и заједно са надлежнима из Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” разговарали о повећаној потрошњи воде током летњег периода.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је саопштио да је у протеклом периоду због високих температура примећена повећана потрошња воде.

– У предходних неколико дана били смо сведоци да је висока температура изазивала велику потрошњу воде. Из тог разлога данас смо обишли постројење на Забрежју нашег водовода како би се уверили да водовод испоручује довољне количине воде – рекао је Станојевић.

– Оно што бих желео да напоменем је да изградњом водоводне мреже, а и самом ревитализацијом наших бунара водимо рачун о целокупном водоводном систему. Позивам наше суграђане да у овим врелим данима рационално троше воду, како би сви становници наше општине имали довољне количине воде – поручио је Станојевић.

Бранко Матић, директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” је детаљније објаснио у којим месним заједницама је дошло до повећане потрошње и отежаног снабдевања.

– Једино у месним заједницама Баљевац и Пољане смо имали проблем. У току дана ситуација је била потпуно редовна, али увече од седам сати па до пет ујутру смо имали повећану потрошњу и до седам пута. Сви остали правци су потпуно мирни и сада имамо производњу која задовољава све потребе грађана – изјавио је Матић и упутио апел суграђанима да рационално троше воду.

Матић је нагласио да се у постројењима у Баричу и Забрежју произведе довољно воде за све кориснике и додао да се проблеми са водоснабдевањем дешавају због нерационалне потрошње.

– Места као што су Баљевац и Пољане се налазе на крају система и другој висинској зони, тамо постоји резервоар који њима обезбеђује довољну количину воде, али они током ноћи испразне резервоар и ујутру када им је потребна вода имају ослабљен притисак. Напоменуо бих да ћемо у наредном периоду заједно са комуналном инспекцијом кренути у контролу свих прикључака – закључио је Матић.