У обреновачким основним и средњим школама неће бити редовне наставе у периоду од 6. до 10. фебруара. Секретаријат за образовање је донео одлуку да у свим београдским основним школама током наредне седмице биду организована дежурства за све ученике који иду у продужени боравак, као и за оне ученике чији родитељи због радних обавеза децу морају да оставе у школама.

– Секретаријат за образовање данас је упутио свим директорима београдских основних школа допис да у периоду од понедељка 6. фебруара до петка 10. фебруара омогуће функционисање продуженог боравка за ученике од I до IV разреда у преподневној и поподневној смени и то тако што ће обезбедити присуство потребног броја учитеља за рад са децом у боравку. Град Београд и током ових ванредних околности излази у сусрет родитељима који ни на један други начин немају могућност да збрину своју децу, те је једина могућност за то функционисање продуженог боравка у свакој школи у Београду, где се овај вид активности и иначе реализује – рекла је Драгица Моро, заменица градског секретара за образовање.

По препоруци Министарства просвете, током наредне недеље редовна настава у београдским школама неће се одржавати због ванредних временских околности, одлучио је Секретаријат за образовање града Београда.

Извор: Беоинфо