Влада Републике Србије је прогласила ванредну ситуацију на територији целе земље. Ванредна ситуација би требало да остане на снази седам до десет дана, колико ће према проценама трајати ниске температуре и снежне падавине. Тим поводом данас је у Градској општини Обреновац одржан састанак Штаба за ванредне ситуације на територији општине Обреновац. Седници су присуствовали командант штаба Жељко Јоветић, заменик команданта Томислав Јеремић, начелник штаба Тихомир Бранковић, технички секретар Драган Нешић и чланови штаба: Мирко Кнежевић, Светозар Добрашиновић, Милан Вукашиновић , Маја Тодоровић, Горан Недељковић, Звездан Павловић, Живомир Поповић, Зоран Ерић и Момир Драгутиновић.

Констатовано је да екипе «Београдпута» врше чишћење магистралних, регионалних, локалних путева и градских улица. Јавно предузеће за изградњу Обреновца је задужено за чишћење некатегорисаних путева и за ту сврху на располагању има седам возила. Чишћење се врши по оперативном плану зимске службе, али у случају потребе могу пружити помоћ и у чишћењу путева за које је задужен «Београдпут».

«Црвени крст» је одложио акцију добровољног давања крви која је требало да буде организована у «Гимназији» у Обреновцу и ставио на располагање опрему за прву помоћ, уколико за то буде било потребе. Градска општина Обреновац и «Електродистрибуција» Обреновац су ставили на располагање додатна возила за потребе Хитне службе Дома здравља у Обреновцу, а ЈП за изградњу ће бити достављен списак пацијената на дијализи како би учинили проходним путеве за превоз ових пацијената до Дома здравља на терапију. Одељење за инспекцијске послове Управе градске општине Обреновац је увело прерасподелу радног времена, тако да су комунални инспектори доступни до 20.00 часова. Према речима начелника Одељења за инспекцијске послове грађани су савесни и уклањају снег испред својих кућа, стамбених улаза и пословних објеката. У саобраћајном предузећу «Ласта» поласци се одвијају према реду вожње. Због отежаног саобраћаја на појединим путним правцима одређене аутобиске линије су скраћене:

Обреновац – Баљевац саобраћа до скретања за Баљевац

Обреновац – Орашац – Вукићевица не саобраћа до Арсеновића краја

Обреновац – Трстеница саобраћа до Дома

Обреновац – Грабовац саобраћа до Дома здравља

Обреновац – Јасенак саобраћа до «пужа»

Обреновац – Мала Моштаница је нормализована од 07.00 часова и прави цео круг.

У обреновачким основним и средњим школама се не одвија редовна настава, али дневни боравци раде, као и обреновачки вртићи.

Јавно комунално предузеће је обуставило изношење смећа због ниских температура које онемогућавају рад хидраулике на камионима за одвожење смећа. Све екипе су ангажоване на чишћењу снега на тротоарима, трговима, парковима, гробљима и  пијацама. Екипе су ангажоване од 06.00 до 20.00 часова, а подела индустријске соли се врши по потребама и захтевима установа и предузећа.