Јавно комунално предузеће „Топловод“ Обреновац обавља радове на изградњи примарне топловодне мреже у дужини од двеста метара у месној заједници Бело Поље.

Председник општине Обреновац Жељко Јоветић је приликом посете Белом Пољу рекао:

– Месне заједнице Рвати и Бело Поље су близу центра града, али што се тиче инфраструктуре нису тако добро опремљене. Међутим, последњих неколико година радови напредују у овим месним заједницама. Месна заједница Бело Поље, радовима на ширењу канализационе мреже, сада и топловодне, оправдава статус месне заједнице која се налази надомак главне улице. Радови  у Белом Пољу су започети 2009. године када је урађена топлотна подстаница Бело Поље 2 и желим да истакнем да је топловод јако скуп пројекат. Извести  примарну и секундарну мрежу по једном домаћинству износи више од једног милиона динара. Сви грађани који очекују грејање треба да узму у обзир висину трошкова и ми се трудимо да стигнемо до оних делова града који имају оправдање струке – казао је Јоветић.

Директор ЈКП „Топловод“ Љубиша Станојевић је објаснио о каквим радовима је реч.

– У Белом Пољу се у овом тренутку ради примарна мрежа према топлотној подстаници  Бело Поље 2. Највећи део радова биће завршен до краја године, а за пролеће остаје да се уради секундарна мрежа. Грејањем ће се од наредне сезоне снабдевати око педесет кућа. Имали смо проблема око решавања имовинско-правних односа, али те проблеме смо превазишли. Вредност садашњих радова износи 15 милиона динара, а трошкови изградње секундарне мреже биће око 35 милиона динара – објаснио је Станојевић.

Председник Савета месне заједнице Бело Поље Александар Богићевић истакао је значај овог инфраструктурног пројекта за становнике ове месне заједнице.

– Ово је друго градилиште које је започето у овој години. Прво је ширење канализационе мреже у нашој месној заједници, а друго је грејање. Изградња ове топлотне подстанице БП2 је започета пре пар година и ево коначно ће од следеће грејне сезоне бити у функцији. Захваљујући Савету месне заједнице и Градској општини Обреновац ова топлотна подстаница ће следећег пролећа бити завршена – рекао је Богићевић.