Светски дан давалаца крви обележен је данас у сали Градске општине Обреновац свечаном доделом захвалница добровољним даваоцима крви из Обреновца. Пријему, који је организовао Црвени крст, су присуствовали даваоци који су до сада крв дали 35, 50 и 75 пута. Све присутне поздравили су Томислав  Јеремић, заменик председника општине, Мирослав Неговановић, председник Скупштине ГО Обреновац, Драгослав Мршевић, помоћник председника и представници Црвеног крста Обреновац.

Општина Обреновац је по проценту давалаштва крви једна од најбољих општина у Србији. Са тренутним процентом од четири одсто, Обреновац је достигао европски просек.

Заменик председника општине Обреновац Томислав Јеремић уручио је захвалнице присутним даваоцима и пожелео им још сличних јубилеја.

– Реченица којом показујете да неког волите и да вам је до некога стало гласи “Дао бих за тебе крв”. То се увек говори неком ко је јако близак, рођаку или пријатељу и то је показатељ квалитета једног односа. Постоји група људи која даје крв неком ко није ни рођак ни близак пријатељ. У тој групи има још једна група која даје крв не једном, не два пута, већ неколико десетина пута. На данашњи дан, ми тим људима кажемо једину ствар на коју они пристају, а то је хвала. Хвала вам  – рекао је Томислав Јеремић.

Десет Обреновчана је 35 пута дало крв, њих 7 је то урадило 50 пута, а  њих троје чак 75 пута.