Представама драмске групе обреновачке Гимназије, поделом диплома и признања матурантима, проглашењем ђака генерације, као и изложбом ученичких радова обреновачка Гимназија ће обележити завршетак школске године за матуранте.

Данас је у позоришној сали Спортско-културног центра одржана свечана додела диплома и признања матурантима. Додели су присуствовали председник Градске општине Обреновац Жељко Јоветић, председник Комисије за културу и образовање Новица Филиповац, наставници и ученици.
Име најбољег ученика обреновачке Гимназије прочитао је председник општине Жељко Јоветић. И поред великог броја вуковаца, титула ђака генерације припала је Катарини Николић, ученици друштвено-језичког смера.

Обраћајући се матурантима обреновачке Гимназије председник општине Жељко Јоветић је рекао: 

– Оно што радимо данас одређује нас за сутра. Студирање је идеално време за рад на себи. Да се побољшају вештине, открију нове занимљиве ствари, стекну корисна искуства… Будите активни и радознали у тражењу прилика. Искористите могућности за волонтирање или за неку праксу. Оне су вам доступне у студентским организацијама, на сајаму пракси, Инфостуду, у Универзитетским центрима за развој каријере, Канцеларији за младе… Факултети су нефлексибилни системи и од њих нажалост не можемо очекивати да се прилагођавају променама које се дешавају. Тражите праксу, прилику за волонтирање, стичите искуство и решили сте упола проблем са каснијим запошљавањем. Треба да будете свесни да ствари зависе од вас. Што више очекујете од других више стварате себи простора да будете разочарани. Желим вам да упишете жељене факултете и да будете успешни студенти. 

У среду, 15. јуна, у 19.00 часова у позоришној сали Спортско-културног центра биће одиграна представа ученика Гимназије. У четвртак ће у 19.00 часова у Галерији СКЦ-а бити отворена трећа изложба радова ученика Гимназије, док ће у петак у 17.00 сати у малој сали СКЦ-а бити одиграна представа “Стоп насиљу” коју ће заједно извести ученици обреновачке Гимназије и Гимназије из Барајева.