Веће ГО Обреновац је на јучерашњој седници усвојило Програм коришћења средстава буџета Градске општине Обреновац за 2011. годину опредељених за пољопривреду за исплату субвенција за отељену телад на подручју Градске општине Обреновац у 2011. години. 

Програмом се утврђују услови остваривања, начин коришћења и висина субвенције за отељену телад, а у циљу подстицања бржег развоја сточарства и веће производње млека и меса на територији ГО Обреновац. 

Право на субвенције за отељену телад имају пољопривредна газдинства са територије ГО Обреновац уписана у Регистар пољопривредних газдинстава у складу са Уредбом о Регистру пољопривредних газдинстава (“Сл. гласник РС” бр. 119/08, 21/09 и 36/09).
Корисници субвенције остварују право на субвенцију за отељену телад у току 2011. године произведену у сопственом запату.  

Субвенција се утврђује у висини од 2.500,00 динара по отељеном телету у 2011. години. Исплата субвенција ће се вршити до утрошка средстава обезбеђених за ове намене у буџетској 2011. години. 

Захтев за остваривање права на субвенцију за отељено теле се подноси Одсеку за финансије Одељења за буџет, финансије, привреду и друштвене делатности Управе ГО Обреновац, на адресу Краља Александра Првог бр. 10ц, Обреновац. 

Уз захтев корисник субвенције подноси:

– фотокопију легитимације пољопривредног газдинства, односно потврду о упису у регистар пољопривредних газдинстава
– извод из регистра телади 
– фотокопију наменског текућег рачуна и 
– фотокопију личне карте.