Приводе се крају радови на изградњи алтернативне саобраћајнице ка Београду уз Обреновачки пут у Мислођину. Радови се изводе у склопу изградње Коридора 11 и приступне петље будућег аутопута Београд – Пожега. Од изласка из Барича па до ресторана ”Мала Колубара” простираће се петља, а док се она не уради ради се терен у склопу приступног пута, који је данас асфалтиран, од моста преко Саве па до Обреновачког пута.

Члан Већа Градске општине Обреновац, Милош Станковић овом приликом нагласио је да ће стајалишна места која су везана за градски превоз остати на месту на којима су се и налазила. Он је овом приликом апеловао на суграђане на додатни опрез приликом коришћења ове саобраћајнице у наредном периоду.

Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић истакао је значај сталног присуства општинског руководства на пројектима који су од суштинског значаја за будућност Обреновца.

-Ми смо спона између извођача радова и свих институција. На овом градилишту имамо и неколико извођача и институција у чијој надлежности се ради ова саобраћајница, тако да је координација била веома важна. Ми ћемо грађанима испоручити цео пројекат у јануару 2020. године. Ово је најважнији пројекат за будућност Обреновца, сигуран и безбедан пут десетинама хиљада људи који свакога дана одлазе и враћају се из Београда. Морам да нагласим да је ово помоћна градилишна саобраћајница. Ово је простор који ће се користити у наредном периоду док се не заврши надвожњак изнад аутопута. Апелујем на суграђане да полако и безбедно возе овом деоницом – казао је Чучковић и додао да се уз ове радове паралелно изводе радови и на изградњи пропусних цеви како би вода безбедно одлазила и не би правила у будућности проблеме у саобраћају на овом простору.

У току септембра помоћна саобраћајница биће пуштена у рад, од локала ,,Златно сидро” све до ресторана ,,Мала Колубара”.