У месној заједници Уровци у рад је данас пуштена нова фекално-црпна станица. Радови су се изводили у склопу ширења мреже, након којих се стичу услови да се преко 500 домаћинстава прикључи на канализациону мрежу. У склопу активности ЈКП ,,Водовод и канализација” данас је на простору поред ТЕНТ-а одржана и демонстративна вежба у склопу модернизације рада и примене нове технологије у овом предузећу. 

-Обећали смо да неће проћи ниједна недеља, а да грађанима не испоручимо нешто ново и ово је један од најважнијих објеката линијске инфраструктуре на нашој територији. Ми смо пре само неколико година имали две основне станице, које су биле поред скретања за насеље ,,Дудови” и главна која се налази на Колубари у којој се слива практично комплетна канализација. Данас имамо седам оваквих објеката, након Шљивица, насеља Браћа Југовић ево имамо и у Уровцима. И то је предуслов за ширење мреже. Трудићемо се да изградња мреже на Ваљевском путу, која се следећа ради, буде са истом модерном технологијом као овде. Мој принцип рада је да буде и најбоље и најмодерније и да мора да кошта, али и да буде на корист грађана Обреновца у наредним деценијама – казао је Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац и подсетио да се сви ови радови на побољшању и довођењу инфраструктуре изводе како би млади остајали у селима и не би напуштали Србију. Он је додао да је круна комплетног процеса у изградњи канализационог система, фабрика за пречишћавање отпадних вода.

Директор Јавног комуналног предузећа ,,Водовод и канализација” Бранко Матић је рекао да се уз ширење канализационе мреже предузеће подједнако посвећује и одржавању постојеће мреже. У склопу тих активностни одржано је и предавање у СКЦ-у ,,Обреновац” а након тога и демонстративни догађај поправке оштећења увођењем црева у цев, као рехабилитационе процедуре канализационе цеви.

-Ова технологија ће нам помоћи да све оно што смо до сада изградили одржавамо у онаквом стању у којем је потребно, како би испратили развој нашега града. Сведоци смо да у сарадњи са Градском општином Обреновац и Градом Београдом радимо много по питању ширења канализационе мреже и све те изградње мора да испрати одржавање старог система. Након изградње мреже у Шљивицама, насељу ,,Браће Југовић” и сад радова у Уровцима и Кртинској, ми настављамо даље на Ваљевском и Шабачком путу – најавио је Матић.