Представници Ресорног одбора за образовање ОО Демократске странке Обреновац предали су данас председнику општине Жељку Јоветићу петицију за оснивање самосталне музичке школе у Обреновцу.

– Слушајући са каквим проблемима се сусрећу родитељи деце која похађају истурено одељење музичке школе “Ватрослав Лисински” у Обреновцу приликом полагања завршних испита, дошли смо на идеју да покренемо иницијативу за осамостаљење музичке школе у Обреновцу. Акција потписивања петиције за оснивање музичке школе реализована је 20. децембра на Тргу др Зорана Ђинђића у Обреновцу у периоду од 15 до 16 часова. Акција је настављена и 21. децембра када су се пре концерта ученика одељења музичке школе “Ватрослав Лисински” посетиоци на анкетним листићима изјашњавали желе ли самосталну основну музичку школу у Обреновцу. Обављено је и анкетирање родитеља деце која похађају музичку школу. Концерт младих Обреновчана у позоришној сали Спортско културног центра показао је да Обреновац има много деце талентоване за музику. Већина градова у окружењу има музичку школу, а град није град ако нема позориште, биоскоп, музичку школу, библиотеку и друге културне установе потребне једном граду – поручила је Зорка Јаковљевић из Ресорног одбора за образовање ОО ДС-а. 

Председнику општине предато је 350 потписа грађана који подржавају оснивање самосталне музичке школе у Обреновцу. Следећи корак је анкетирање ученика у основним школама, како би се испитале њихове жеље за свирањем одређених инструмената, а онда и упућивање захтева Министарству просвете.