Градска општина Обреновац је на самом почетку 2011. године по први пут организовала манифестацију “Град отвореног срца”. По угледу на традиционалну београдску акцију “Улица отвореног срца”, 1. јануара на Тргу др Зорана Ђинђића у Обреновцу, деци Обреновца Нову годину су пожелели музичари, песници, плесачи, кловнови…

Том приликом oргaнизoвaна je хумaнитaрна aкциjа у oквиру кoje су обреновачки малишани дoносили играчке и ствaри кoje вишe нe користe.  Пoклoни су нaмeњeни деци из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици, и биће им током следеће недеље однети.
Најмлађи Обреновчани поклонили су вршњацимa из Звечанске различите играчке, плишане лутке, слагалице, књиге, сликовнице, гардеробу и слаткише. 
 
– Општина Обреновац се ове године по први пут придружила граду Београду и организовању “Улице отвореног срца” тако што је уприличила свој “Град отвореног срца” у центру Обреновца. Надам се да ће ова манифестација постати традиционална јер су је деца, али и старији суграђани, добро прихватили.  Овог 1. јануара било је доста игре, забаве, смеха, спорта, а судећи по прикупљеним пакетићима, деца су показала и хуманост и племенитост – рекао је председник општине Обреновац Жељко Јоветић. 
 
Основна идеја манифестације “Град отвореног срца” била је промоција културе духа, тела, здравог живота, али и хуманости и племенитости код деце.