Драги волонтери, док жељно ишчекујете средину марта и почетак сезоне пријављивања на летње кампове желимо да вас обавестимо да се и до тада можете пријавити на неки од пролећних кампова у свету. Уколико желите да одете на пролећне кампове у Европи можете бирати између кампова у Италији, Немачкој (где тренутно има и оних намењеним тинејџерима), Финској, Велсу, Француској и Белгији.

А за оне који желе да отпутују мало даље предлажемо кампове у Азији или Централној и Јужној Америци – већ познати кампови са корњачама у Мексику или кампови у Непалу у природним резерватима.

На међународне волонтерске кампове се могу пријавити сви који имају више од 14 година и говоре елементарни енглески или језик земље у коју иду. Иако већина волонтера која иде на радне кампове има између 20 и 25 година, волонтери свих узраста су добро дошли. Кампови са типом кампа ТЕЕН су отворени и за тинејџере. Осим малобројних кампова који претпостављају поседовање одређене вештине или знања (као што су уметнички – музички, рад са децом и одраслима са специфичним потребама), не постоје ограничавајући услови, тј. није битно да ли идете у школу, на факултет, радите или не радите.

Више о камповима погледајте овде.

Пошто сте на нашем сајту на  претраживачу кампова изабрали, тј. изабрали листу кампова на које желите да одете, овде се можете пријавити на волонтерски камп и проверити статус ваше пријаве.

Више информација можете добити у Канцеларији за младе Управе ГО Обреновац, контакт тачки за пријављивање на међунардоне волонтерске кампове Младих истраживача Србије или на мејл kzm.obrenovac@yahoo.com.