Канцеларија за младе Управе ГО Обреновац наставља са развијањем програма неформалног образовања који доприносе квалитетнијем провођењу слободног времена младих, а на основу истраживања “Шта желе млади у Обреновцу“. Већ од фебруара месеца млади из нашег града ће моћи да науче основе италијанског језика и културе.

“Progetto italiano 1” је први ниво мултимедијалног курса италијанског језика и културе. Намењен је студентима и младим одраслим особама. Основне карактеристике курса су: равнотежа између комуникативних и граматичких елемената; пријатан и угодан, са симпатичним дијалозима и мотивишућим активностима; даје полазницима могућност да ефикасно комуницирају од самог почетка; представља савремену Италију са доста информација и занимљивостима о начину живота и италијанској култури; атрактиван, јасан и систематски.

“Progetto italiano 1”  је

  • веома модеран у смислу методологије, комуникативнији и више индуктивни;
  • постоји велика конзистентност између речника књиге и вежбанке;
  • садржи прелиминарне активности које имају за циљ да мотивишу ученике кроз разне технике пре читања и пред-слушања, као и самопроцену активности;
  • садржи више аудио снимака, снимљених од стране професионалних глумаца, као и више активности слушања;
  • има модерну и јасну графику, са јасно одвојеним секцијама и активностима за већу флексибилност и бољу организацију садржаја;
  •  илустрације које прате књигу су са новим сликама, природније, са лепим цртежима;
  • усклађен са Заједничким европским оквиром за језике.

Мултимедијална настава је прави бенефит за ученика. Она не подразумева само слушање ЦД-а из уџбеничког комплета, већ је учење италијанског језика обогаћено и путем гледања видео-материјала, који су прилагођени одређеном нивоу знања и доби. У питању су најчешће краткометражни филмови о одређеној теми и рекламни спотови. На тај начин полазник се додатно концентрише, он и гледа и слуша у исто време, и најчешће је у стању да каже тачан одговор на одређено питање након пар гледања. А притом се и забавља…  И на крају, бенефит оваквог начина усвајања језика јесте и стварање навике читања на италијанском језику које ће оплеменити језичке компетенције ученика на најбољи могући начин.

Након завршетка нивоа А1, полазник може разумети основне инструкције или учествовати у основном, чињеничном разговору са конвенционалном темом; може разумети основна обавештења, инструкције или информације и може попуњавати основне формуларе и писати белешке укључујући времена, датуме и места.

Курс води професор италијанског језика Даница Чолаковић.

Пријаве до 1. фебруара (име, презиме и контакт телефон) на kzm.obrenovac@yahoo.com, телефон 011 8724025 или лично у Канцеларији за младе Управе ГО Обреновац.