Ове недеље настављају се радови на асфалтирању некатегорисаних путева у месним заједницама. Асфалтиран је пут у Доњем крају Грабовца, у овом делу села насељено је десетак домаћинстава. Након Грабовца биће настављени радови на асфалтирању некатегорисаних путева у месној заједници Дражевац.

 Директор Јавног предузећа за изградњу ,,Обреновац” Милан Марошанин нагласио је да је у току ове године опредељено више од 80 милиона динара за изградњу, реновирање и асфалтирање путева у свим месним заједницама широм општине Обреновац. Он је рекао да се ове године највише ради на асфлатирању, пошто се праве знатне уштеде у односу на крпљење појединих рупа које настају и по неколико пута годишње. Марошанин је истакао и да се у свим месним заједницама обављају квалитетни радови и овом приликом  најавио је асфлатирање у Дражевцу.
Председник савета месне заједнице Грабовац Раша Прелић истакао је задовољство због наставка радова у овом делу општине и подсетио да је у претходном периоду урађен велики број путева. Он је овом приликом и најавио нове радове широм месне заједнице.
Радмила Чанић, мештанка овог дела Грабовца захвалила се општини Обреновац на новом урађеном путу, нагласила је да у овом крају живи више од 15 деце и истакла значај ових радова првенствено због најмлађих.
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је да су мештани из Горњег краја Грабовца кандидовали ову деоницу да се уради.
– Они нису били себични, након асфалтирања у њиховом крају предложили су да се ова деоница уради због оволиког броја малишана. Ово је велика ствар и за нашу општину и за Грабовац. Вишак средстава преко пореза на зараде усмеравамо на овакве пројекте. На овај начин се види како ми напредујемо и како су нове фабрике утицале на то да директно та средства упумпавамо у инфраструктуру. На тај начин пружамо прилику да млади остају у селима, у Грабовцу највише младих је остало и ми морамо да се боримо и за друга места у које млади људи треба да се врате, попут Вукићевице. Бесмислена су улагања у инфраструктуру уколико људи напуштају села и ми ову активност нећемо зауставити до првих снегова, одмах ћемо после Нове године кренути у нови циклус. Трудићемо се да као и у претходном периоду, радимо 5 села у једном дану или 5 улица у једном селу и на тај начин наш Обреновац биће највеће градилиште у Београду – најавио је Чучковић.