Широм Градске општине Обреновац у току овог лета изводиће се радови на реконструкцији топловодне мреже. Радови се тренутно изводе у насељу Ројковац и у улици Милоша Обреновића.

Директор Јавног предузећа ,,Топловод” Борис Ивковић нагласио је да је изузетно лоше стање било примарног вода у главној улици и подсетио да су сваке зиме прављени велики губици у овом делу општине.

– Ово је било задње време, како би грађани у главној улици и централном градском подручју имали редовно и неоматано снабдевање током зиме. Молимо грађане за стрпљење, боље је да ове радове изводимо сада, пошто грађани најбоље знају како је када један дан се остане без грејања у току зиме. Дужина ове трасе је 300 метара, поставићемо 600 метара нових цеви и вредност радова је око 18 милиона динара. Увешћемо рад у две смене како би радове што пре завршили, крајњи рок за извођење је 25. август – казао је Ивковић.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић рекао је да се у току радова посебна пажња обраћа и на безбедност у саобраћају, поготово због велике фреквентости у овом делу града. Он је додао и да је обезбеђен пролаз до сваке радње у улици Милоша Обреновића и нагласио да ће све саобраћајнице бити враћене у првобитно стање након завршетка радова.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић казао је да се показала исправном претпоставка да су цеви у катастрофалном стању на деоницама где се ради реконструкција у току овог лета.

– Веома је важно што ћемо имати поуздан систем и потпуно ново даљинско грејање широм Обреновца, то је 16 нових километара цеви које су по свим стандардима. Мислим да ћемо до краја лета овај посао завршити. У главној улици радиће се у две смене и направљен је централни коридор како би се пешаци неометано кретали. Молим још једном све суграђане за стрпљење – рекао је Чучковић.

Радови се изводе на укупно осам локација широм општине Обреновац а вредност радова износи милион евра.