Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић посетио је у току претходне ноћи дежурне раднике Јавног комуналног предузећа ,,Водовод и канализација” и том приликом им се захвалио за пожртвован рад за време тропских дана, када је водоснабдевање Обреновца било редовно.

– Током ноћи они одржавају систем и прате све параметре који су неопходни да би Обреновчани имали воду и да би током зиме имали и грeјање, с обзиром да током ноћи трају и радови на изградњи топлификационе мреже у главној улици. Пожртвованост свих тих људи је за поштовање и трудићемо се да у договору са синдикатима наградимо људе који су имали овако предану активност, током ових суморних и врелих дана. Имали смо циклусе од по неколико недеље који су проузроковали то да се у периодима од 18 до 22 часа, када грађани најише троше воду, по пола тона воде у секунди произведе у фабрици на Забрежју. То је за велико поштовање свих нас – истакао је Чучковић.

Високе темпратуре довеле су до пада притиска у појединим деловима града, али према речима извршног дирекотра ЈКП,, Водовод и канализација” Радише Кувекаловића, задатак је успешно обављен и Обреновац је имао редовно снабдевање водом. Он је додао да су се улагали велики напори у претходном периоду и да је планирано повећање капацитета у наредним данима, након завршетка изградње рених бунара и регенерације цевастих бунара.

Заменик председника Градске општине Обреновац Мидораг Митровић рекао је да су системска улагања преко буџета Града Београда и општине Обреновац довела до тога да се ураде велики захвати и на изворишту и на фабрици воде. Он је најавио наставак улагања у систем водоснабдевања, како би у наредном периоду и преостали делови Обреновца добили воду.