У свечаној сали општине Обреновац данас је приређен пријем за обреновачке ђаке генерације. Ђаци генерације, добили су од општине Обреновац новчану награду, а награде им је уручио председник општине Мирослав Чучковић који им је пожелео пуно среће и успеха у даљем школовању.

Помоћник председника општине Обреновац Драган Блажић рекао је да је задатак општине да награди ученике који су вредно радили.
– Својим трудом, радом и залагањем дали су пример свим ђацима и они постају путоказ свим младим људима у Обреновцу и Србији, којим путем ова земља треба да иде. Ми овиме прихватамо обавезу да им будемо на услузи увек, како за даље школовање тако и у будућности за налажење посла. Наставићемо улагање у образовање пошто је то веома битно за развој нашег града – казао је Блажић.
Ученици су се захвалили на поклону и истакли како им овај вид подршке значи. 13 ћака добило је награду.
Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је да ће оваква пракса награђивања најбољих наставити и у будућности и подсетио да општина брине о студентима, тиме што 50 њих сваке године добија стипендију. Он је рекао да је ове године покренут и пројекат ,,Матурско лето” који ће пружити прилику најбољим средњошколцима завршне године да о трошку општине оду на бесплатно летовање у Грчку.