У четвртак, 6. Јула 2017. године на летњој сцени Библиотеке од 20 часова на музичкој вечери „Има нека тајна веза“, испуњеној неким од најлепших мелодија поп и рок музике са простора некадашње Југославије, понеким стихом и лепом причом, наступиће Бранко Пражић, кантаутор из Новог Сада.

„Бранко Пражић припада генерацији која се нашла на прочељу развоја рокенрола у Србији. У Војводини је чак суверено померао границе и утврђивао стандарде пре других – његов састав „Цврчак и мрави“ у својој биографији има немало историјских тренутака, које ћете наћи пописане у овом садржајном разговору. Данас је Бранко ветеран по стажу у српској музици, а готово дечак по ентузијазму који осећа према стваралаштву. Свирао је раме уз раме с највећим југословенским саставима и умногоме прокрчио пут другима, показао да уме да начини песме евергрин вредности, а најдрагоценији период у његовој музичкој каријери можда је био онај у којем је друговао и наступао с најпеванијим песником југословенске популарне сцене – Душком Трифуновићем.“ (Милош Зубац)

Незаборавне песме, попут „Има нека тајна веза“, „Шта би дао да си на мом мјесту“, „Не очекуј да те ико разумије“, „Где би нам био крај“, „Главо луда“ и многе друге оставиле су дубок траг у нашој забавној музици. Још увек су радо слушане.

Програм се одржава у оквиру манифестације “Обреновачко лето”.