Канцеларија за младе Града Београда уз подршку Министарства омладине и спорта покренула је пројекат под називом „БГД.ЕКОномија“. Пројекат има за циљ да подстакне предузетнички дух, запошљавање и самозапошљавање младих кроз иновативни приступ еколошком предузетништву. БГД.ЕКОномија спроводи се у сарадњи са партнерским локалним канцеларијама за младе Земуна и Обреновца, али и придруженом канцеларијом Палилуле и Вождовца.

Пројекат иновира модел еколошког предузетништва, прилагођеног Београду, у оквиру ког се постављају основе за подстицај привредне активности младих кроз садњу пољопривредних култура, конкретно брзорастућег дрвећа. Млади који се пријаве за учешће на пројекту, путем конкурса који ће бити објављен благовремено, имаће прилику да у првом циклусу похађају обуке из области предузетништва, а потом и екологије, односно пољопривреде. Учесници ће усвојити основе о пословним процесима и привређивању, а потом и све потребне информације у вези са одабраном културом за садњу – пауловнији.

Као завршна фаза пројекта, предвиђена је подела садница пауловније одабраним учесницима обука, који буду похађали све часове и успешно усвоје знање са предавања и радионица. Младима ће бити пружен и индивидуални консалтинг, како би што лакше и успешније наставили садњу и развој ове биљне културе.