У излетничкој шуми Забран тренутно се обнавља трим стаза. Ови радови се изводе на сваке две године, све у циљу побољшања услова за све спортисте и рекреативце који посећују стазу здравља ,,Мика Вилотић”.
Директор Јавног предузећа за унапређење и заштиту животне средине Славко Берић рекао је да се нова подлога ради на целој дужини стазе која износи 1470 метара.

– Подлога ће бити ширине метар и 30, док ће дебљина бити 3цм. Подлога је потпуно еколошка и не постоји никаква штета по околину. Молим посетиоце Забрана и све рекреативце да имају мало стрпљења, радови ће бити завршени у наредних пар дана, након чега ће моћи да користе нову трим стазу – казао је Берић.

Овом приликом наглашено је и да ће бити урађена јавна расвета, како би трим стаза могла да се користи и у вечерњим сатима.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић приликом обиласка радова, истакао је значај уређења омиљеног излетничког места свих Обреновчана и најавио да ће у току овог лета садржај у шуми Забран бити знатно богатији.