Хор ,,Обреновачке девојке” Центра за очување традиције и културе ,,Термоелектране Никола Тесла” Обреновац, под диригентском палицом госпође Виолете Ненадић, узео је учешће на недавно одржаном ,,Београдском међународном хор фесту”. Свечани концерт је уприличен у петак, 5. маја 2017. године у Великој дворани Задужбине Илије М. Коларца у Београду. Овим наступом чланице хора ,,Обреновачке девојке” подсетиле су искрене заљубљенике у хорско певање о великим успесима обреновачког хора у својој историји дугој 42 године, као и о богатој традицији хорског стваралаштва у нашој општини. Поред обреновачког хора, учешће на овогодишњем фестивалу узели су и чланови следећих хорских састава:

  • Академски Хор „Обилић“, АКУД „Бранко Крсмановић“ Београд
  • Панчевачко српско црквено певачко друштво
  • Мешовити градски хор „Стамен Панчев“ Ботевград – Бугарска
  • Мешовити хор „Тракијска лира“ Пазарџик – Бугарска

,,Београдски међународни хор фест” организује се по први пут у Београду у организацији Удружења за сценско-музичку делатност ,,Мега Арт – СМ”. Циљ Фестивала је популаризација хорског стваралаштва и афирмација овог вида уметности код младих. Фестивал је свечано затворен заједничким извођењем композиције ,,Тебе Поем” Стевана Стојановића Мокрањца.

На недавно одржаном Другом Ваљевском фестивалу хорова ,,Хор Фест”, хор Обреновачке девојке” освојио је другу награду (83 поена) у категорији женских хорова, одлуком стручног жирија Фестивала.

Чланице обреновачког хора у наредном периоду очекује напоран рад и припреме за нове наступе. У среду 17. маја 2017. године хор ,,Обреновачке девојке” узеће учешће на Данима руске културе у Обреновцу, док ће у периоду од 28. јула до 2. августа 2017. године хор узети учешће на престижном фестивалу ,,Балкан Фолк Фест 2017” у Варни (Буграска), заједно са певачком групом ,,Ђурђе”.

Хор ,,Обреновачке девојке” ће у уторак, 09. маја 2017. године, прославити 42 године свог успешног рада и постојања. У својој дугој и богатој историји хор је био добитник многобројних признања, повеља и диплома, међу којима се истиче титула апсолутног победника међународног фестивала хорова одржаног у Белгији 1988. године.

Чланицама хора ,,Обреновачке девојке” упућујемо искрене честитке на постигнутим успесима, уз жељу и наду да ће и у наредном периоду низати успехе и на тај начин значајно допринети културној афирмацији Градске општине Обреновац, и његовим позиционирањем на културној мапи Србије и Југоисточне Европе.