saobra1takm
saobra1takmОд почетка 2017 године ниједно дете са територије Градске општине Обреновац није повређено у саобраћају. Један од узрока смањења оваквих незгода је одржавање едукативне наставе у саобраћају  за основце. Све научено 64 ученика из општине из 8 основних школа  показало је на општинском такмичењу под називом “Шта знаш о саобраћају”.
Бицикле,кациге и ранчеви подељени су најбоље пласиранима. 
 
Осим на редовним часовима за предавања о саобраћају организују се и ванаставне активности. Циљ је да се кроз овакве акције безбедност у саобраћају подигне на виши ниво,наручито када су деца у питању. 
 
saobra2takm
 
– Ми смо имали низ акција, за  малишане ,од предшколског узраста до деце која су нижи разред основне школе а везани су за полигоне саобраћајне ,пројекете који су стручњаци са Саобраћајног факултета и разне организације су заиста реномирани стручњаци имали прилике да науче наше малишане. Првим корацима и првим приступањима у саобраћајА и са те стране гледано са педагошког става да они кроз игру науче нешто паметно и ми полако стварамо једну генерацију заиста људи који ће имати општу саобраћајну културу што нам је стратешки циљ- рекао је председник комисије за саобраћај Мирко Вранешевић.
 
Прво пласирани и друго пласирани одлазе на градско такмичењу о саобраћају које се одржава у Београду почетком маја.
 
{youtube}NeUD-baa3eI{/youtube}