zajendo1

zajendo1У свечаној сали Дома здравља у Обреновцу потписани су уговори са лекарима који ће у наредна три месеца бити ангажовани кроз пројекат ,,Заједно до здравља”. Укупно је ангажовано 18 лица, два стоматолога, један лекар опште праксе и 15 медицинских сестара и техничара.

 Директор Дома здравља Обреновац др Бојан Пешић истакао је да је ово пети пут како се реализује овај пројекат уз помоћ Градске општине Обреновац и Националне службе за запошљавање. Он је пожелео млађим колегама да искористе ову прилику и покажу своје знање као и да им је ово шанса да уче од старијих колега и стекну потребно искуство. Пешић је навео да су се при одабиру кандидата водили тиме да изаберу људе који до сада нису били на пројекту.
 
Члан Већа Градске општине Обреновац др Обрад Исаиловић истакао је задовољство тиме што је општина Обреновац и ове године наставила значајну активност. Он је додао да ће општина учинити све како би млади људи дошли до посла и овом приликом осврнуо се и на кадровски план Министарства здравља који је усвојен од стране Владе Републике Србије који предвиђа запошљавање 2010 медицинских радника до краја ове године. Исаиловић је казао да се оваквим плановима Владе Републике Србије пружа се прилика младима да раде у својој земљи. 
 
zajendo2
 
Учесници пројекта ,,Заједно до здравља” захвалили су се свим институцијама које су учествовале у реализацији овог пројекта и истакли посебно задовољство што могу своје знање да примене у свом граду.