cigbor1

cigbor1Деца из Обреновца укупно њих 17 од 12. марта до 02. априла корисници су здравственог програма ,,Чиготица”. Програм је здравствено рекреативни за лечење гојазности код деце и младих, идеја програма је унапређење здравља и усвајање здравих животних навика. Градска општина Обреновац реализује овај програм са Републичким фондом за здравствено осигурање.

 Члан Већа Градске општине Обреновац др Обрад Исалиовић рекао је да се овим програмом испуњава још једно обећање у низу. Он је додао да су деца веома задовољна програмом на Чиготи и да су видиљиви конкретни резултати. Исаиловић је истакао да су услови за боравак малишана феноменални као и да се ове активности неће прекинути.
 
Програм промовише и одликује тимски рад, медицински надзор, здрав начин живота, хипокалоријску исхрану, физичке активности, психолошку подршку и едукацију, дружење и забаву.
 
Комплетан третман је под потпуном контролом тима професионалаца, лекара, нутрициониста, терапеута, психолога и професора физичке културе. Према подацима из 2013. године свако треће дете има вишак килограма. 
 
čigbor2
 
Малишани су нагласили да је ово велика школа за њих и да су овде уз добре навике о исхрани и физичкој активности стекли и велики број пријатеља. Они су рекли да су веома задовољни постигнутим резултатима.
 
Сва деца потпуно бесплатно узраста од 12 до 18 година одлазе на 21 дан на климатски опоравак у склопу програма ..Чиготица”.
 
{youtube}ImqMFZfVwOA{/youtube}